Bank Żywności

logo na stron

EFEKTY REALIZACJI PODPROGRAM 2019

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Ustce z terenu województwa pomorskiego przy współpracy Bankiem Żywności w Słupsku realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2019 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie grudzień 2019 – wrzesień 2020

  1. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:

  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, sok jabłkowy, powidła śliwkowe);
  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
  • mięsne (szynka drobiowa, pasztet wieprzowy, filet z makreli w oleju),
  • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
  • tłuszcze (olej rzepakowy),
  • dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).

2. Pomoc żywnościowa trafiła do 209 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa pomorskiego

3. Wydaliśmy osobom potrzebującym:

  •  9,556 ton żywności;
  •  800 paczek żywnościowych;
  •  0 posiłków;

4. W ramach Podprogramu 2019 nie odbyły się żadne warsztaty w ramach działań towarzyszących.